ERZİNCAN TULUM PEYNİRİ

Peynir Nedir?
Peynir, çok büyük bir çeşitlilikteki aroma, tat, yapı ve şekle sahip bir grup fermente süt ürünü için kullanılan genel addır.
Peynir’in Tarihçesi;
Dünyada 1.000’den fazla peynir çeşidi vardır. Elde somut bir tarihsel kanıt olmamakla birlikte peynirin ilk kez bundan yaklaşık 8.000 yıl önce Mezopotamya veya İndus vadisinde çobanlar tarafından üretildiği sanılmaktadır.
Erzincan Tulum peyniri
Yapımına beşinci-altıncı aylarda başlanan ,dokuzuncu aylarda biten, tamamen Erzincan’ın yüksek rakımlı,90-100 çeşit bitki zenginliğine sahip ,temiz ve serin yaylalarındaki buz gibi soğuk sulardan beslenen,beyaz koyundan (karaman koyun ) alınan sütten yapılan peynire Erzincan Tulum Peyniri denmektedir.
Erzincan Tulum peynirinin Faydaları
Tulum peyniri enerji değeri oldukça yüksek ve kalsiyum, B2 ve protein yönünden zengin bir besindir. Örnek verecek olursak, 100 g. tulum peynirinde 250 g. ete eş değerde protein mevcuttur. Tulum peyniri süte nazaran sindirimi daha kolaydır. Yağ oranı ise peynir çeşitlerine göre değişiktir. Tulum Peyniri ph oranını kontrol edebilme özelliğine sahip olduğu için dişe de faydalıdır. Uzmanlar her yemekten sonra ufak da olsa bir parça yemek yemenin öneminden söz eder..
Kemik erimesinde yüksek kalsiyum ihtiyacı oluşmaktadır. Peynirde de bilindiği üzere bol miktarda kalsiyum vardır. O sebeple doktorlar kemik erimesi sorunu olan hastalar için de bol bol peynir tüketimini tavsiye etmiştir.
Menü
Bilgi Hattı
1
Merhaba
Nasıl Yardımcı Olabiliriz?